YÖK 'imam'ı ve 'öğretmen'i ayırdı

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlahiyat fakültelerindeki öğretmenlik bölümleri eğitim fakültelerine bağlandı ve imamlık eğitimi ile öğretmenlik eğitimi ayrılmış oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ilahiyat fakülteleri bünyesindeki "ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği" programlarını eğitim fakültelerine bağladı.

YÖK, 28 Şubat sürecinde ilahiyat fakültesinden mezun olanların öğretmenlik yapmalarına ilişkin düzenlemeyi kaldırmış, bu düzenleme doğrultusunda ilahiyat fakültelerinde "ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği" programları açılmış, "ilahiyat" ve "öğretmenlik" olmak üzere iki program oluşturulmuştu.

Yeni karar
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında dün toplanan genel kurulda Danıştay'a yönelik silahlı saldırının nedeni olarak gösterilen "türban" ile ilgili önemli bir karar alındı.

Kararla, Türkiye'deki 20 ilahiyat fakültesindeki 10 ilköğretim ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği programının işleyişi ve öğrenci alma koşulları değiştirildi.

Karara göre, imamlık eğitimi alan öğrenciler ile öğretmenlik eğitimi alan öğrenciler birbirinden ayrıldı. Buna göre, ilahiyat fakültesi mezunları ilköğretim öğretmeni olamayacak. Karar 2006-2007 öğretim yılından itibaren geçerli olacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber